Asuntolaina

Asuntolaina


Ostaessasi asuntoa Espanjasta voit myös halutessasi hakea lainaa paikallisesta pankista. Lainan voidaan antaa jopa nuorimman ostajan iästä noin 70 ikävuoteen asti. Pankeilla on hieman erinlaiset käytännöt joten normaalisti voidaan sanoa että maksimi laina-aika on noin 25 vuotta. Laina tulisi olla maksettu ennen kun täyttää 70 vuotta. Lainan vakuudeksi tulee asunto. Lainan korkotaso ja ehdot pitää tiedustella ja neuvotella pankin kanssa. Torreviejassa on muutamissa pankeissa suomenkielistä henkilökuntaa, jotka miellelään antavat lisätietoa.

Lainan hakemusta varten tarvittavat asiapaperit: 
Voimassa oleva passi, N.I.E numero tai residencia-todistus.
Viimeisen vuoden verotodistus.
Kolme viimeisintä palkkakuittia.
Tiliote väh. 6 kk:lta

Yrityksiltä tarvitaan lisäksi yrityksen tuloslaskelma, tase ja kaupparekisteriote. Dokumentit tulee olla käännettynä espanjaksi, yleisesti käännökset tulee tehdä virallisella kielenkääntäjällä sekä apostillalla varustettuna. Vaadittavat dokumentit vaihtelevat pankeittain. Lisäksi on hyvä ilmoittaa kotimaassa oleva varallisuus ja omaisuus.

Pankki arvioi asunnon arvon:
Asuntolainan edellytyksenä on että pankki teettää arvion asunnosta. Lainaa saa pankin teettämästä arvosta tai, kauppahinnasta riippuen kumpi on alhaisempi noin 60 – 70% Pankista ja ajankohdasta riippuen hinta-arvioon menee noin 2 – 3 viikkoa, mutta se saattaa vaihdella suuresti, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Asiakas maksaa pankin tekemän arvioinnin kulut, jotka riippuvat asunnon arvosta. Yleisesti 350.00 – 500.00 €